Wat is het verschil tussen mannen- en vrouwenhaar?

Neem een kijkje op de verschillende pagina’s op onze website en je komt afzonderlijke producten voor mannen en vrouwen tegen. En dat terwijl het beoogde effect hetzelfde is: sterk, dik en krachtig haar. Waarom wordt er dan toch onderscheid gemaakt? Lees snel verder. We leggen het haarfijn voor je uit!

Talgklieren spelen een belangrijke rol

Mannenhaar kan net zo lang worden als vrouwenhaar, alleen is de structuur bij laatstgenoemden over het algemeen iets fijner. Mannen hebben van nature een dikkere en stuggere bos met haar. Ook kunnen zij baarden en snorren laten groeien, maar worden ze bovenop wel sneller kaal dan vrouwen. Bindt alle plukjes echter bij elkaar en in beide gevallen is het net zo stevig als koperdraad van dezelfde dikte.

Verder spelen producten vaak in op de wensen en behoeften van mannen en vrouwen. Negen van de tien mannen kiezen stylingproducten met een matte afwerking, terwijl vrouwen juist sneller geneigd zijn te kiezen voor verzachtende shampoos en conditioners die pronken met hun glans. Ook wordt er onderscheid gemaakt in de geuren die aan het product worden toegevoegd.

Mannen worden sneller kaal

Lichamelijke verschillen

De haren van mannen worden blootgesteld aan meer talgklieren waardoor ze meer gaan zweten. Dit komt door het mannelijke hormoon testosteron, dat meer oliën afscheidt. Aan de andere kant scheiden vrouwen minder olie uit. De hoofdhuid wordt ook vaker blootgesteld aan zweet, wat leidt tot het vastplakken van vuil en stof. Dit is de reden waarom sommige mannen hun haar liever regelmatig wassen.

De huid van een man heeft minder zenuwvezels, wat zorgt voor minder gevoeligheid voor pijn. Naast het gebruik van mesjes om te scheren (bijvoorbeeld op het gezicht, onder de oksels of langs de benen) bestaan er verschillen waardoor de huid hier anders op reageert. Mannen zonder baard scheren zich regelmatig. Het vernietigt de hydrolipidenfilm die hun huid ruw maakt door de natuurlijke bescherming en smering te verwijderen. De vrouwen doen dit proces eens in de week tot enkele maanden. Dit geeft de huid de tijd om te herstellen en de natuurlijke zachtheid te herstellen.

Deze producten gaan dunner wordend haar tegen

Stimulerend

Mannen die te maken krijgen met dunner wordend haar, adviseren we gebruik te maken van de Foligain Stimulerende Shampoos en Foligain Stimulerende Conditioners. Ook voor vrouwen, die met hetzelfde probleem kampen, bestaan er shampoos en conditioners om het probleem bij de wortel aan te pakken.

Last van haren die pigment verliezen en steeds meer grijs laten zien? Ook daar is van binnenuit een oplossing voor, via het Foligain Anti-Grijs Supplement. We schreven er eerder een blog over. Lees ‘m hier!