Biotine voor je haar

Je ziet het regelmatig voorbijkomen in advertenties en ook wij van Foligain roepen maar wat graag dat biotine wonderen verricht voor je haar. Newsflash: dit vinden we nog steeds, alleen wat is dan precies de reden dat zovelen er zo verzot op zijn? Lees snel verder, dan leggen we je uit waarom dit essentiële onderdeel onmisbaar is in je dagelijkse routine.

Inhoud

> Wat is biotine?

> Biotine voor je haar

> Biotine voor haargroei

> Biotine tegen haaruitval

> Doet biotine haargroei versnellen?

> Biotine pillen

> Voordelen biotine

> Wat doet Biotine Shampoo voor je haar?

> Nieuwsbrief

Wat is biotine?

Biotine is een belangrijke B(7)-vitamine, dat weer verantwoordelijk is voor de cellulaire stofwisseling in je lichaam. Biotine bevat co-enzym eigenschappen die het in staat stellen koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie, plus het regulieren van ontstekingen, pijn en bescherming van de maagwand middels prostaglandinen.

Vitamine B7 of (biotine, vitamine H of vitamine I) behoort tot de groep van in water oplosbare vitamines, die niet in het lichaam worden opgeslagen en regelmatig via voeding of supplementen moeten worden ingenomen.

Het wordt gebruikt voor de behandeling van seborrheic dermatitis (vooral bij pasgeboren baby's), alopecia en acne, vanwege het vermogen om de huid en haarzakjes intact te houden.

Biotine voor je haar

Hoewel zeldzaam, kan een tekort aan biotine huiduitslag, broze nagels en dunner wordend en uitvallend haar veroorzaken. Dit komt door de rol van de vitamine bij de keratineproductie.

Daarom worden biotine supplementen en haarproducten met biotine vaak geadverteerd om een gezonde haargroei te ondersteunen of om dikker, volumineus haar te bevorderen.

Ondanks deze beweringen is er echter beperkt bewijs dat suggereert dat supplementen met biotine de haargroei bevordert bij mensen zonder tekort.

Het merendeel van mensen die biotine bevattende producten gebruiken, zien na een maand al resultaat.

Biotine voor haargroei

In een ouder onderzoek uit 2012 werden vrouwen met zelfverklaard dunner wordend haar om gedurende 6 maanden een haargroeisupplement met meerdere ingrediënten dat biotine bevatte of een placebo te krijgen.

Degenen die het haargroeisupplement kregen, rapporteerden een zichtbare toename van het totale haarvolume, de dekking van de hoofdhuid en de dikte na de behandelingsperiode. Ondertussen werden geen significante veranderingen gezien in de placebogroep.

Biotine speelt een belangrijke rol bij het reduceren van stress en vermoeidheid. Uiteraard wil het gebruik ervan niet zeggen dat de zon direct op alle vlakken van je leven weer gaat schijnen -daarvoor zijn namelijk meer factoren, zoals omgeving en werkdruk, van belang- maar het draagt er wel in een significante mate aan bij. Stress is een van de factoren die haaruitval kan versnellen, dus hoe minder je daarvan voelt, des te beter.

Biotine is de krachtpatser voor je haar

Biotine tegen haaruitval

Hoewel het bewijs om alleen biotine te ondersteunen voor haargroei zwak en beperkt is, is het bewijs iets sterker om haaruitval te voorkomen.

Toch zullen biotinesupplementen waarschijnlijk alleen haaruitval voorkomen en de haargroei bevorderen bij mensen met een biotinetekort.

In één onderzoek werd een tekort aan biotine gevonden bij 38% van de vrouwen die klaagden over haaruitval. Van deze deelnemers had 11% een voorgeschiedenis van risicofactoren voor een tekort, zoals inflammatoire darmaandoeningen (IBD) of het gebruik van bepaalde medicijnen zoals antibiotica.

Hoewel deze studie de effecten van biotinesupplementen of haarproducten met biotine op het voorkomen van haaruitval niet heeft beoordeeld, toont het wel het verband aan tussen haaruitval en ontoereikende biotinespiegels.

Doet biotine haargroei versnellen?

Biotine stimuleert de keratineproductie in het haar en kan de groei van follikels versnellen.

Van alle ingrediënten die shampoos en conditioners bieden, is biotine met afstand de belangrijkste vitamine die helpt haaruitval tegen te gaan en nieuwe groei bevordert. Afhankelijk van je leefomgeving en eetpatroon, kunnen de resultaten op termijn goed zichtbaar worden. Bij voldoende rust, gezonde voeding (zoals biotine bevattende producten als melk, noten en eieren) en geen schadelijke externe factoren -zoals bijvoorbeeld werken op een locatie met giftige stoffen- zie je na een aantal weken de positieve werking er al van.

Biotine pillen

Aan te bevelen zijn de Foligain Biotine Supplementen, welke een extra boost geven aan het uiterlijk van gezond uitziend haar, huid en nagels. Ze versterken de wortels van het haar van binnenuit en dat al met slechts 1 tablet per dag. We raden je aan de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet de overschrijden.

Met biotine gaat je haar nog meer glanzen

Voordelen Biotine

Voordelen van biotine zijn onder andere:

  • Verbeter de nagelsterkte en gezondheid
  • Draagt bij aan het behoud van normaal haar
  • Draagt bij aan normale haargroei
  • Voor het behoud van glanzend haar
  • Behoudt de slijmvliezen van de huid, waardoor je huid er gezonder uitziet en wordt

Resumerend kunnen we stellen dat biotine niet alleen voor het haar, maar voor het hele lichaam een belangrijke en onmisbare bouwsteen is. De naam is zelfs afgeleid van het Griekse woord ‘bio’, wat ‘leven’ betekent. Koolhydraten en eiwitten worden omgezet in energie en aangemaakte vetzuren uit biotine vitamine, maken je haar steviger en leiden essentiële eiwitten en voedingsstoffen naar je haar. Het kan hierdoor langduriger groeien en glanzen en verkleint de kans op gespleten haarpunten. Waarom onze producten overigens het hoofdhaar en niet die vervelende oor- en neussprieten aanpakken, lees je hier!

Wat doet Bitione Shampoo voor je haar?

Shampoos doordrenkt met biotine worden verondersteld de hoofdhuidcirculatie te verbeteren, de haardichtheid te verhogen en de haarzakjes te versterken. Het gebruik van biotine-shampoos kan ervoor zorgen dat het haar meer gevoed en dikker aanvoelt. Als je dun haar hebt, kan biotine helpen om het dikker en voller te maken.

Nieuwsbrief

Foligain heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas later of helemaal niet ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!