Biotine voor je haar

Je ziet het regelmatig voorbijkomen in advertenties en ook wij van Foligain roepen maar wat graag dat biotine wonderen verricht voor je haar. Newsflash: dit vinden we nog steeds, alleen wat is dan precies de reden dat zovelen er zo verzot op zijn? Lees snel verder, dan leggen we je uit waarom dit essentiële onderdeel onmisbaar is in je dagelijkse routine.

Inhoud

> Wat is biotine?

> Biotine voor je haar

> Biotine haargroei

> Biotine tegen haaruitval

> Biotine haargroei versnellen

> Biotine pillen haargroei

> Vitamine biotine haar

> Nieuwsbrief

Wat is biotine?

Biotine is een belangrijke B(8)-vitamine, dat weer verantwoordelijk is voor de cellulaire stofwisseling in je lichaam. Biotine bevat co-enzym eigenschappen die het in staat stellen koolhydraten en eiwitten om te zetten in energie, plus het regulieren van ontstekingen, pijn en bescherming van de maagwand middels prostaglandinen.

Biotine voor je haar

Daarnaast dragen ze in grote mate bij aan de groei en herstelprocessen van de huid, het haar, de nagels, je zenuwen en het beenmerg. Het kan daarmee uitstekend worden ingezet bij haaruitval en haargroeiproblemen. Biotine heeft de kwaliteit om de textuur, glans en veerkracht van je haar te verbeteren. Het merendeel van mensen die biotine bevattende producten gebruiken, zien na een maand al resultaat.

Biotine haargroei

Biotine speelt een belangrijke rol bij het reduceren van stress en vermoeidheid. Uiteraard wil het gebruik ervan niet zeggen dat de zon direct op alle vlakken van je leven weer gaat schijnen -daarvoor zijn namelijk meer factoren, zoals omgeving en werkdruk, van belang- maar het draagt er wel in een significante mate aan bij. Stress is een van de factoren die haaruitval kan versnellen, dus hoe minder je daarvan voelt, des te beter.

Biotine is de krachtpatser voor je haar

Biotine tegen haaruitval

Het aanbevolen dagelijkse gebruik van biotine om de strijd aan te gaan met haaruitval, is ongeveer 40 microgram. Middels dagelijkse wasbeurten met Foligain Biotine Shampoo en Conditioner, kom je hier ruimschoots aan. De vitaminen helpen je om de reeds ingezette haaruitval-fase te stoppen. De verrijkte, parabenen- en sulfaatvrije shampoo is zorgvuldig vervaardigd uit voedende biotine, omega-vetzuren, vitamine E, haverpittenextract en biologische plantaardige ingrediënten en is een must-have voor iedereen die de natuurlijke, weelderige groei van het haar wil revitaliseren en ondersteunen. Haverkorrel extract helpt het haar en de hoofdhuid te kalmeren en te verzorgen, terwijl biotine en vitamine E dikker ogend, gezond uitziend haar ondersteunen.

Biotine haargroei versnellen

Van alle ingrediënten die shampoos en conditioners bieden, is biotine met afstand de belangrijkste vitamine die helpt haaruitval tegen te gaan en nieuwe groei bevordert. Afhankelijk van je leefomgeving en eetpatroon, kunnen de resultaten op termijn goed zichtbaar worden. Bij voldoende rust, gezonde voeding (zoals biotine bevattende producten als melk, noten en eieren) en geen schadelijke externe factoren -zoals bijvoorbeeld werken op een locatie met giftige stoffen- zie je na een aantal weken de positieve werking er al van.

Biotine pillen haargroei

Aan te bevelen zijn de Foligain Biotine Supplementen, welke een extra boost geven aan het uiterlijk van gezond uitziend haar, huid en nagels. Ze empoweren de wortels van het haar van binnenuit en dat al met slechts 1 tablet. We raden je aan de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet de overschrijden. Een overschot is echter niet erg, aangezien je deze weer uit plast. Wel is er bij een extreme hoge inname kans op een wat geïrriteerde maagwand en bijkomende. lichte buikpijn. Maak er dus ook weer geen wedstrijd van.

Met biotine gaat je haar nog meer glanzen

Vitamine biotine haar

Resumerend kunnen we stellen dat biotine niet alleen voor het haar, maar voor het hele lichaam een belangrijke en onmisbare bouwsteen is. De naam is zelfs afgeleid van het Griekse woord ‘bio’, wat ‘leven’ betekent. Koolhydraten en eiwitten worden omgezet in energie en aangemaakte vetzuren uit biotine, maken je haar steviger en leiden essentiële eiwitten en voedingsstoffen naar je haar. Het kan hierdoor langduriger groeien en glanzen en verkleint de kans op gespleten haarpunten. Waarom onze producten overigens het hoofdhaar en niet die vervelende oor- en neussprieten aanpakken, lees je hier!

Nieuwsbrief

Foligain heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!