Wat is het verschil tussen Foligain Man en Foligain Vrouw?

Je zou denken dat er niet zoveel verschil hoeft te zitten tussen de aanpak en verzorging van mannen- en vrouwenhaar. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden, bijvoorbeeld in het patroon waarin haaruitval optreedt. Lees snel verder voor alle ins & outs over de verschillen tussen de mannen en vrouwen producten van Foligain!

Foligain Mannen Producten

De producten van Foligain spelen in op specifieke wensen van mannen en vrouwen. Over het algemeen kiezen de meeste mannen voor stylingproducten met een matte afwerking. Ook zitten er verschillen in geuren die aan bijvoorbeeld shampoos en conditioners worden afgegeven. Geniet van de stevige, pittige en scherpe toevoeging aan onze flacons, die je meteen een kickstart voor de dag geven.

Onze stimulerende shampoo voor mannen is speciaal ontwikkeld om het haar te reinigen, restjes te verwijderen en het haar te verjongen voor extra sterkte, volheid en vitaliteit. De conditioner, in oranje/wittte flacon, helpt haarverlies beter beheersbaar te maken met voedingsstoffen voor extra sterkte, volheid en dichtheid. De anti-haaruitval lotion behandeld verdund haar en bevorderd de gezondheid van de hoofdhuid.

Foligain Vrouwen Producten

Vrouwen kiezen negen van de tien keer voor meer verzachtende shampoos en conditioners die met hun glans kunnen pronken. De kalme, lieflijke en zachtaardige geur maken je direct ontspannen.

Onze shampoo voor vrouwen geeft extra volume en dichtheid terug aan dunner wordend haar. De bijbehorende conditioner, in paarse/witte flacon, voegt extra nieuw leven toe aan je haar en draagt bij aan de totstandbrenging van glans. De anti-haaruitval lotion is de ultieme finishing touche in je dagelijkse ochtendroutine.

Ingrediënten voor haargroei

Foligain maakt gebruik van onmisbare ingrediënten, zoals Panax Ginseng-Wortelextract, Zinkgluconaat, Cinnamomum Zeylanicum Schors Extract, Trichogen en Diazolidinyl Urea om haaruitval te stoppen en haargroei te stimuleren. Deze bevinden zich ook in onze DHT-blokker (geschikt voor zowel mannen als vrouwen) die effectief het haarverlies-hormoon Dihydrotestosteron tegenhouden.

De Foligain Anti-Haaruitval Lotion doordrenkt het haar en hoofdhuid met het exclusieve Trioxidil complex, gecombineerd met het krachtige Trichogen, Procapil, Capixyl, koperpeptiden en het Erwt Spruit Extract, voor een zeer effectieve anti-haaruitval oplossing. Deze ingrediënten zijn door strenge testen en onderzoeken gegaan om de beste ondersteuning voor de gezondheid van de hoofdhuid en haarzakjes te waarborgen.

Aanpak mannen- en vrouwenhaar verschilt

Mannelijk patroon haaruitval

Haaruitval bij mannen kan o.a. worden veroorzaakt door overmatige enzymwerking, verharding van het weefsel (collageen) rond de haarwortel, plaatselijke micro-ontstekingen van het haarzakje, vermindering van de microcirculatie (waarbij het haarzakje minder goed van bloed wordt voorzien) en erfelijke kaalheid.

Het haar van mannen hoeft qua lengte niet onder te doen voor vrouwen. Het kan net zo lang en stevig worden, alleen beschikken vrouwen meestal over een iets fijnere structuur. Mannen hebben van huis uit een stuggere en dikkere haardos. Tevens kennen zij snor- en baardgroei, maar treedt op het hoofd wel eerder haaruitval op. De haren worden bij mannen blootgesteld aan talgklieren en dat zorgt voor meer en sneller zweten. Mede veroorzaakt door het hormoon testosteron, dat meer oliën afscheid. Stof en vuil plakken daardoor sneller aan het hoofd. Mannen kiezen er daarom vaak voor om regelmatig hun haren te wassen.

Vrouwelijk patroon haaruitval

Haaruitval bij vrouwen kan o.a. worden veroorzaakt door stress, een overactieve schildklier, onevenwichtige voeding, te veel styling of zwangerschapshormonen.

Vrouwen scheiden minder olie uit en beschikken over meer zenuwvezels dan mannen, wat zorgt voor meer gevoeligheid. De huid reageert daarom anders op scheren. Mannen zonder baard scheren zich regelmatig. Het vernietigt de hydrolipidenfilm die hun huid ruw maakt door de natuurlijke bescherming en smering te verwijderen. De vrouwen doen dit proces eens in de week tot enkele maanden. Dit geeft de huid de tijd om te herstellen en de natuurlijke zachtheid te herstellen.

Anti-haaruitval producten kopen

Mannen die te maken krijgen met dunner wordend haar, adviseren we gebruik te maken van de Foligain Stimulerende Shampoos en Foligain Stimulerende Conditioners. Ook voor vrouwen, die met hetzelfde probleem kampen, bestaan er shampoos en conditioner som het probleem bij de wortel aan te pakken. Ook te verkrijgen als partnerset. Last van haren die pigment verliezen en steeds meer grijs laten zien? Ook daar is van binnenuit een oplossing voor, via het Foligain Anti-Grijs Supplement. Lees hier meer bizarre life hacks voor je haar.

Nieuwsbrief

Foligain heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul rechtsonder aan deze pagina snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!