Probeer deze bizarre life hacks voor je haar

Een goede shampoo, de juiste conditioner, haarsupplementen of het gebruik van Hair Fibers, er zijn tal van opties om je haar gezond, sterk en mooi te houden.

Er bestaan echter meer, over het algemeen minder bekende, life hacks om je haar in topconditie te houden. Lees snel verder om erachter te komen welke keukenproducten (jawel) je verder kunnen helpen.

Inhoud

> Eet je haar gezond

> Voedingsstoffen uit vruchten

> Bioflavonoïden als wondermiddel

> Groot assortiment aan oplossingen

> Haarbehandeling bij voorouders

Eet je haar gezond

Je haar zijdezacht houden kun je bewerkstelligen door het te wassen met lauw water. Koud water zet de haarschubben dicht, waardoor het er minder dof en pluizig zal uitzien. Een nadeel is dat koud water niet goed ontvet en je er al snel hoofdpijn van krijgt. Kies daarom voor een wasbeurt lauw water, afgewisseld met een spoeling van koud water om zo extra natuurlijke glans aan je haar te geven.

Je haar lekker zacht krijgen kan ook door het gebruik van natuurlijke producten. Je zal versteld staan van het aantal ingrediënten uit je keuken dat ook goed is voor je haar. Eieren bijvoorbeeld of zelfs bier! Maar ook kokosolie doet wonderen voor je haar. Niet alleen bevordert het de groei, het legt ook een extra beschermende laag op je haar en doet het glanzen.

Om er zeker van te zijn dat je haar heerlijk zacht blijft aanvoelen, raden we je aan om minstens eens in de acht weken naar de kapper te gaan. Zo houd je ook je kapsel in vorm. Gespleten puntjes zijn een boosdoener en geven je haar een onverzorgde uitstraling.

Voedingsstoffen uit vruchten

One apple a day, keeps the doctor away. En andere vruchten kunnen dit ook! Ze zijn essentieel om je lichaam gezond te houden. Maar wist je dat vruchten ook enorm goed zijn voor het haar? Als je van de ene naar de andere shampoo bent overgestapt, en verschillende conditioners en haarbehandelingen hebt gebruikt maar geen enkel resultaat te zien krijgt, dan kan het zijn dat je lokken een diepe voeding van binnenuit nodig hebben. En deze keer moet je niet verder kijken dan de afstand van je lokale supermarkt. Hier kun je meestal vruchten vinden. Maar welke zou je moeten kopen? Kijk eens naar deze exemplaren die geweldige voordelen hebben voor je haar!

Ook watermeloenen hebben veel voordelen. Ze zitten boordevol biotine, een voedingsstof die helpt bij het bevorderen van de haargroei. Biotine staat er ook om bekend het haar sterker te maken, waardoor haarbreuk en uitval worden vermeden. Appels, perziken en abrikozen zijn ook zeer geschikt voor je haar, omdat ze eveneens een hoog gehalte aan biotine bevatten. Deze houden je haar gezond en sterk.

Watermeloen kan haargroei bevorderen

Bioflavonoïden als wondermiddel

Donker gekleurde vruchten kunnen ook wonderen verrichten voor je haar. Eet pruimen en druiven, omdat ze de mogelijkheid hebben om je haar te beschermen tegen interne en externe schade. Bosbessen en bramen zijn ook ontzettend goed voor je lokken. Deze vruchten bevatten bioflavonoïden.

Ze fungeren als antioxidanten en beschermen je lokken tegen schade door vrije radicalen. Citrusvruchten, zoals sinaasappelen, grapefruit en mandarijn, zitten boordevol vitamine C. Vitamine C is één van de meest krachtige anti-oxidanten die we kennen en als anti-oxidant beschermt het ons lichaam tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen.

Naast het gezond houden van het haar bevordert vitamine C ook een goede doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor voedingsstoffen een gezonde haargroei kunnen bevorderd. Tot slot: Avocado’s. Ze zitten boordevol hydraterende krachten en laat beschadigd haar op wonderbaarlijke wijze herleven. Het fungeert ook als een natuurlijke zonbescherming.

Groot assortiment aan oplossingen

Heb je last van dunner wordend haar en zoek je een manier om dit doelgericht en effectief tegen te gaan? Foligain beschikt over een breed scala aan producten die bijdragen een haargroei, sterke lokken en een mooie, gezonde coupe. Behandel je haar met onze Haar Stimulerende shampoo (mannen - vrouwen) en Haar Stimulerende Conditioner (mannen - vrouwen), de Foligain Anti-Haaruitval Lotion (mannen - vrouwen) en het DHT Blokker Serum.

Ook beschikbaar, de verjongende:

Bekijk voor nog meer voordeel ook eens onze Voordeelsets (man - vrouw).

Haarbehandeling bij voorouders

Wist je dat haarverzorging trouwens al zo oud is als de weg naar Rome? En zelfs nog ouder! Mannen en vrouwen uit de prehistorie die joegen op een bizon of mammoet, kennen we slechts van plaatjes met wilde haardracht. Maar hoe liepen ze er daadwerkelijk bij en welke overeenkomsten hebben neanderthalers en generaties daarna met onszelf? Technieken die destijds werden ontdekt, gebruiken we -in zekere vorm- nog steeds.

Nieuwsbrief

Foligain heeft een superhandige nieuwsbrief die je, gratis en regelmatig, in je mailbox ontvangt. Je bent daarmee altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van haar, huid en verzorging, beschikt over de snelste weg naar ons volledige assortiment en kunt als eerste gebruik maken van de vele kortingsacties door het jaar heen. Acties die niet-leden pas veel later ontvangen. Vul snel je e-mail adres in en mis geen voordeel meer!