Alcohol en haarverlies

Het is normaal om 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Maar als je aanzienlijk meer haarverlies opmerkt, kijk je misschien naar je levensstijlgewoonten en vraag je je af wat de dader is. Is het mogelijk dat te veel 'happy hours' of nights de oorzaak zijn van je dunner wordende haar? Kan alcoholgebruik haarverlies veroorzaken?

Het verband tussen alcohol en haarverlies

Er is weinig direct verband tussen het drinken van matige hoeveelheden alcohol en haaruitval. Zeer zwaar drinken kan echter leiden tot een aantal vitaminetekorten die tot haarverlies kunnen leiden. Dit kan om twee redenen gebeuren:

  • Zwaar drinken gaat vaak hand in hand met een slecht dieet. Wanneer je niet genoeg micronutriënten eet - ook bekend als vitamines en mineralen - kunnen je haarzakjes de groei van nieuw haar vertragen of zelfs stoppen.
  • Alcohol kan het vermogen van het lichaam om bepaalde voedingsstoffen te absorberen, op te slaan en te metaboliseren die van cruciaal belang zijn voor de haargroei beïnvloeden. Vooral zwaar drinken kan leiden tot een tekort aan ijzer, zink en koper.

Een Koreaans onderzoek uit 2013 suggereerde dat een ijzertekort een factor kan zijn bij sommige soorten haarverlies bij vrouwen. Terwijl een ander onderzoek uit 2013, gepubliceerd in de Annals of Dermatology, aangaf dat zink- en kopertekorten een belangrijke rol kunnen spelen bij haarverlies.

Met andere woorden, alcohol kan tot haarverlies leiden als chronisch drinken een tekort aan ijzer, zink of koper in het lichaam heeft veroorzaakt.

man die alcohol drinkt

Uitdroging en haaruitval

Je hoeft echter geen zware drinker te zijn voor alcohol om een ​​of ander effect op je haar te hebben. Alcohol is een diureticum, wat betekent dat het de manier beïnvloedt waarop je lichaam water opneemt.

Het drinken van alcohol kan dus leiden tot uitdroging. Water is essentieel voor het leveren van voedingsstoffen door het hele lichaam, inclusief aan je haarzakjes. En zonder voldoende water in je systeem, kunnen je haarlokken lijden. Chronische uitdroging kan leiden tot droog, broos haar dat gemakkelijk afbreekt. Hoewel het drinken van water niet helpt om het haar direct te laten groeien, helpt het wel haaruitval en breuk veroorzaakt door uitdroging te verminderen.

Haarverlies

Als je aan haarverlies lijdt, kun je het beste een afspraak maken met je arts, zoals een dermatoloog. Je arts kan je helpen de oorzaak van je haarverlies te achterhalen, of dit nu een alcoholgerelateerd vitaminegebrek is of om een ​​andere reden.

man die Foligain gebruikt

Tips voor voller, dikker haar

Neem een nieuw kapsel

Over het algemeen ziet korter haar er dikker uit omdat lange lengtes het haar verzwaren.

Gebruik een conditioner

Foligain Stimulerende Conditioner hydrateert droog, broos haar aan de buitenkant om breuk te voorkomen. De formule maakt het haar niet zwaarder en is erg geschikt voor fijn of dunner wordend haar.

Probeer haarvezels

Toppik Hair Building Fibers maken gebruik van keratinevezels om schaarse gebieden en doorschijnendheid van de hoofdhuid onmiddellijk te verbergen. Je zult versteld staan ​​hoe ze het uiterlijk van dunner wordend haar onmiddellijk verbeteren!

man in praatgroep over zijn alcoholmisbruik

Zwaar drinken kan niet alleen leiden tot de tekortkomingen die haarverlies kunnen veroorzaken, maar het veroorzaakt ook een aantal andere gevaarlijke gezondheidsproblemen. Als je vermoedt dat je een drankprobleem hebt, raadpleeg dan altijd een arts of andere professional voor behandeling en ondersteuning.