10 feiten over haarverlies

Haaruitval of Alopecia is een veel voorkomende aandoening veel mensen treft, of het nu een natuurlijke of oorzaak heeft.

Alopecia kan beide geslachten treffen en kan een negatief effect hebben op het zelfvertrouwen.

Als je nieuwsgierig bent naar de soorten haarverlies, de beschikbare behandelingen en wat de oorzaken zijn, dan zijn hier 10 feiten over haarverlies die je misschien niet kende.

Zo ga je haarverlies tegen

Mannelijke kaalheid

Mannelijke kaalheid kan worden geërfd en het haarverlies begint meestal later in het leven. Bij sommige mannen kan haarverlies echter veel eerder optreden en kunnen ze op hun twintigste haarverlies of dunner worden van het haar beginnen op te merken. Mannelijke kaalheid begint meestal met terugwijkende haarlijnen en dunner wordend haar bij de kruin en slapen. Dit creëert een hoefijzervorm rond de zijkanten en de achterkant van het hoofd.

Vrouwelijke kaalheid

Ook bij vrouwen kan haarverlies optreden. Dit is beter bekend als haarverlies volgens het vrouwelijke patroon en komt minder vaak voor bij vrouwen. Dit type haarverlies kan worden geërfd en treft meestal postmenopauzale vrouwen. Kaalheid begint aan de bovenkant van het hoofd en omvat het dunner worden van het haar. Lees hier alles over de verschillen tussen mannen- en vrouwenhaar.

Alopecia

Alopecia areata is een vorm van haaruitval die zowel mannen als vrouwen kan treffen. Deze aandoening tast de hoofdhuid aan en wordt vaak veroorzaakt door een auto-immuunziekte in het lichaam. De auto-immuunziekte houdt in dat het immuunsysteem de haarzakjes aanvalt die de haaruitval veroorzaken. De schade aan de haarzakjes is vaak niet blijvend en kan met de juiste behandeling hersteld worden.

Topische behandelingen

Minoxidil is effectief in het herstellen van haar. Het is een actuele lotion die op de hoofdhuid wordt aangebracht om de haargroei te stimuleren en verdere haaruitval te voorkomen. Het is klinisch bewezen dat actuele oplossingen zoals trioxidil, die natuurlijke en bioactieve ingrediënten bevatten, helpen om gezonder en dikker uitziend haar te krijgen. Neem eens een kijken op de productpagina van het Foligain Haargroei Supplement en het Foligain Anti-Grijs Supplement.

We verliezen elke dag haar

De gemiddelde mens heeft ongeveer 100.000 haren op zijn hoofd en hij verliest op natuurlijke wijze ongeveer 50 tot 100 haren per dag. De hoeveelheid haarverlies verschilt van persoon tot persoon en het kan duidelijker zijn bij mensen met lang haar. Onze haarcyclus produceert meestal meer haar dan we verliezen, maar zodra de cyclus minder haar begint te produceren, kan haaruitval optreden.

Producten tegen dunner wordend haar

Is het te voorkomen?

Niet elk type haaruitval is te voorkomen, maar er zijn verschillende methoden en behandelingen die kunnen helpen het dunner worden van het haar te verminderen en het haarverlies te vertragen. Er zijn verschillende soorten shampoos en lotions (niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen) tegen haaruitval beschikbaar die kunnen helpen het haar te versterken en de hoofdhuid te revitaliseren om het haar dat er is te behouden.

Factoren

Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan haaruitval. Haren verven met chemicaliën en kleuren kan zeer schadelijk zijn voor het haar als je regelmatig gedaan wordt. Dit is hetzelfde met hete krulspelden, stijltangen en haardrogers. De hitte van de apparatuur kan de eiwitten in het haar verzwakken waardoor de sterkte van het haar afneemt.

Haarstijlen

Wees voorzichtig met de manier van stijlen. Tractie-alopecia is een vorm van haaruitval die wordt veroorzaakt door de constante stress die op het haar wordt uitgeoefend. Als het haar te strak naar achteren wordt getrokken voor een kapsel, dan kan dit geleidelijke haaruitval veroorzaken, omdat het de hoofdhuid belast en de haarproductie vermindert. Dit type haaruitval is vaak te voorkomen en permanente kaalheid door tractie-alopecia is zeer zeldzaam zolang het haar zorgvuldig wordt behandelt.

De levensduur van haar

Het haar heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer twee tot zes jaar. Elke haarlok heeft een continue groeicyclus, ook wel de haargroeicyclus genoemd. Telkens wanneer een haarlok uitvalt, zal een nieuwe haarlok beginnen te groeien om deze te vervangen.

Haren wassen

Regelmatig de haren is niet altijd slecht. Door dit regelmatig te doen, blijft het schoon en gezond en kan het de gestage haargroei bevorderen. Zonder het regelmatig wassen van je haar, kan het vuil de poriën op je hoofdhuid verstoppen die de haargroei verminderen.