Hoe vaak moet een man naar de kapper?

Om jullie tijd en geld te besparen, is hier onze gids om te beslissen hoe vaak een man zijn haar moet knippen, hoe lang je tussen kapsels door kunt gaan en wanneer je echt een kapper moet bezoeken!

Hoe vaak moet een man een knipbeurt krijgen?

Bepalen hoe vaak je een knipbeurt moet krijgen, hangt echt af van het type kapsel en de stijl die je krijgt. De meeste mannen houden ervan om hun haar te laten knippen - je voelt je fris, schoon, stijlvol en zelfverzekerd na het verlaten van de herenkapper. Helaas kunnen niet alle mannen het zich veroorloven om elke week hun haar te knippen. 

Hoe lang tussen knipbeurten in

Of je al dan niet een knipbeurt zou moeten krijgen, komt uiteindelijk neer op hoe snel je haar groeit en het soort kapsel dat je aan het stylen bent. Haar groeit met een gemiddelde snelheid van ongeveer 1 centimeter per maand, en dit aantal hangt af van je genetica, haartype en levensstijl. Als je gezond bent, groeit je haar maximaal. Als je een slecht dieet hebt, weinig beweging hebt, veel stress hebt of haaruitval ervaart, kan de groei langzamer zijn. Hoe snel je haar groeit, gecombineerd met je gewenste kapsel maakt het verschil.

man krijgt knipbeurt bij de kapper

Als je bijvoorbeeld normaal gesproken een buzz-cut, crew-cut of crop top bovenop hebt met een vervaging van de huid aan de zijkanten, moet je mogelijk je haar vaker knippen. Een halve centimeter haargroei aan je vervaagde zijkanten kan je korte kapsel er niet uit laten zien. Als je echter een klassieke lange taps aan de zijkanten hebt met een middellange snit bovenaan, dan valt een beetje langer haar niet op.

knappe man met mooi kapsel

Over het algemeen komt het erop neer dat hoe vaak je je kapsel bij moet laten werken, te maken heeft met je haarlengte, budget en stijl. Voor korte kapsels voor mannen raden we ten minste eenmaal per maand aan. Voor kapsels van gemiddelde lengte kunnen jongens elke 1 tot 2 maanden een trimbeurt krijgen. En voor lang haar kun je elke 3 tot 6 maanden een knipbeurt krijgen. Vergeet niet dat je vervaging of undercut er sneller rommelig uit gaat zien, dus het is altijd de moeite waard om je kapper of stylist te bezoeken voor een snelle trimbeurt om je look te behouden!

Ten slotte bevelen de meeste kappers een paar dagen eerder een knipbeurt aan als het gaat om grote evenementen zoals een bruiloft, sollicitatiegesprek, verjaardag of speciale datum. Met deze buffer kunnen de snit en je haar bezinken, waardoor je alles beter kunt stylen.

hoe vaak moet een man zijn haar laten knippen

Je haar laten knippen

Als je eenmaal hebt besloten om een ​​knipbeurt te krijgen, kun je beginnen met uitstellen als je niet zeker weet hoe je met je kapper moet praten. Sommige mannen voelen zich ongemakkelijk om een ​​specifiek kapsel te vragen omdat ze de juiste haarterminologie niet kennen, en dit maakt hen nerveus. Gelukkig hebben we daar een gids voor.

Desalniettemin is de eenvoudigste manier om de beste look te krijgen om je stylist een foto te laten zien en vervolgens om hun advies te vragen. Een goede kapper moet je kunnen vertellen of een stijl geschikt is voor jouw haartype en uiterlijk, en je ook adviseren welke de beste pomade of wax is om je nieuwe coupe mee te onderhouden. Wij adviseren je in elk geval onze Foligain producten ter ondersteuning van een gezonde haargroei voor de mannen die dat nodig hebben, of graag willen voorkomen grijs haar te zullen krijgen en is speciaal ontworpen voor alle mannen, ongeacht je haarstijl, voorkeur etc.

man bij de kapper