Hoe vaak moet je een dermaroller gebruiken?

Wanneer je producten gebruikt voor de voeding en/of groei van je huis en haar, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk door je lichaam worden opgenomen en hun werk doen. Om dit proces te versnellen, bestaat er de dermaroller. Hoe vaak mag je deze gebruiken?

Lengte is bepalend

Eerder schreven we al over de werking van microneedling en de herkomst van deze techniek, nu praten we je bij over het juiste formaat dermaroller voor de perfecte opname van het product dat je gebruikt.

  • 0.3 mm dermarollers: Deze zijn voor dagelijks gebruik. Met deze lengte kunnen huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen, nieuw collageen wordt er niet mee opgebouwd.
  • 0.5 – 1 mm dermarollers: Lang genoeg om de collageen productie te stimuleren. Fijne lijntjes, (acne)littekens, striae en rimpels kunnen bij deze minimale lengte (deels) worden teruggedrongen. Een behandeling van maximaal eens per drie weken is aan te raden bij een lengte van 0,5 mm en eens per 4 tot 6 weken bij 1 mm.
  • 1.5 – 2 mm dermarollers: Te gebruiken striae, zwangerschapslijnen, stretch marks, diepe rimpels en grove poriën te verminderen. In verband met het herstellend vermogen van uw huid, raden we u aan om deze naaldlengtes maximaal eens per zes weken te gebruiken. Ook zijn deze lengtes niet geschikt voor het gezicht.

Gebruik de juiste lengte dermaroller

Voordelen

De kleine variant van de dermaroller kent als voordelen: het verminderen van rimpels, verkleinen van poriën, verstevigen van de huid, verbeteren van je teint en het verminderen van kleine littekens. De grote variant van de dermaroller kan helpen bij het verminderen van cellulitis, littekens, zichtbare brandwonden, striae en hyperpigmentatie.

Irritatie

Na microneedling kan de huid een rode kleur krijgen, lichtjes zwellen of gevoelig worden. Maak je geen zorgen. Dit is heel normaal. Zorg ervoor dat je de behandelde huid goed gehydrateerd houdt. Gebruik je de dermaroller op je gezicht, smeer je dan nadien goed in met zonnebrandcrème om deze te beschermen tegen de zon.