De herkomst van Vaderdag

Volgende week is het weer zover: Vaderdag! Weet jij al wat je je vader geeft? Houdt hij van zijn vaste producten of kun je variëren? Wij geven je de beste tips en geven je een tipje van de sluier waarom we deze dag überhaupt vieren.

Cadeaus nu ook verkrijgbaar in handige combi-sets

Naar verluidt is Vaderdag in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd uit Washington. Zij wilde haar vader William Jackson eren, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog en weduwnaar. Zijn vrouw verloor hij in het kraambed na de geboorte van hun zesde kind.

Sonora wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht brengen. Geïnspireerd door Anna Jarvis, die een jaar eerder Moederdag in het leven had geroepen, bedacht ze daarom deze variant voor alle vaders.

President wist niet te overtuigen

De eerste Vaderdag vond plaats op 19 juni 1910 in het plaatsje Spokane. Hoewel toenmalig president Calvin Coolidge in 1924 het idee om deze dag te vieren steunde, wilde het geheel uit mannen bestaande Amerikaanse congres dit niet doorvoeren. Het duurde uiteindelijk tot 1972, toen onder president Richard Nixon de dag officieel werd erkent in de Verenigde Staten.

Nederland was op dat moment al lang en breed overstag. Sinds 1937 zetten we onze vaders jaarlijks in het zonnetje. In 1948 werd, op initiatief van de toenmalige Nederlandse Bond van Herenmodedetaillisten, afgesproken dat Vaderdag voortaan zou vallen op de derde zondag van juni.

Hoe lang bestaat vaderdag al?

Verras je vader

Speciaal voor die ene dag in het jaar dat je vader nog meer verwend mag worden dan normaal, hebben we een aantal producten voor je op een rijtje gezet. Zoals de baard kam, waarover we al eens eerder schreven. Speciaal voor de optimale verzorging van huid en haar bij mannen.

Haarproducten

Supplementen

Onderhoud

Voordeelsets

De beste cadeaus voor vaderdag!

Vaderdag

Neem ook eens een kijkje op de website van onze vrienden van AboutOurBrands. In het kader van Vaderdag bieden zij een keuze uit maar liefst 73 verzorgings- en verwenningsproducten, onder meer van het verfrissende merk Clubman. Zoals het Clubman Pinaud Scheermes, de Clubman Pinaud After Shave Good Spirit Set of de Clubman Baardbalsem. Ook aan te schaffen in combinatie met andere producten als handzame travelset. Bovendien ontvang je bij elke bestelling en gratis tube Victoria Beauty Hand Gel cadeau.

> BONUSACTIE: Tot en met Vaderdag (zondag 20 juni), krijg je op Foligain.nl, AboutOurBrands.nl, Toppik.nl en Viviscal.nl 10% korting op al je aankopen! Voor alle vaders die er stiekem geen genoeg van kunnen krijgen. Gebruik kortingscode VADER10.