Kammetje nodig?

Heb je eindelijk die vervelende jeuk fase van een beginnend baardje doorstaan en ben je zover dat je ‘m kunt kammen? Door het op de juiste manier aan te pakken, zal je baard er perfect uitzien en altijd goed aanvoelen.

Klein maar fijn!

Veel mannen gebruiken een normale kam (of zelfs een borstel!) om de baard mee te kammen. Baardkammen -het woord zegt het al- zijn er echter speciaal voor je baard en verschillen op een aantal punten van een exemplaar voor het hoofd.

Verschil tussen normale kam en baardkam

De meeste baardkammen zijn kleiner en dikker dan andere kammen die je gebruikt voor het haar op je hoofd. Omdat je baard ook kleiner is en minder dichtbegroeid als het haar waar je een lik gel in doet, geeft de baardkam je meer controle. Door het handzame, platte formaat is deze ook eenvoudig mee te nemen. Toch handig als je gedurende de dag je behaarde kin wilt bijwerken.

Wanneer te gebruiken?

Een baardkam is de perfecte tool om je baard te stylen en te ontdoen van klitten. Zorg dat je ‘m eerst goed wast, vervolgens voorziet van een baardwas-, olie- of balsem en reinig de kam na gebruik.

Kijk bij de aankoop naar het formaat van de kam. Het handzame Foligain exemplaar is bijvoorbeeld geschikt voor korte tot middellange baarden, maar doet het dan weer minder goed bij mannen die in december gemakkelijk door kunnen voor de broer van de kerstman. Daarvoor zou je eerder een borstel ter hand kunnen nemen.

De baardkam van Foligain is stevig, bevat meetpunten en heeft een dubbele kam voor langdurig gebruik. Dit innovatieve sjabloon kan je helpen bij het vormgeven van je wanglijn, halslijn, kaaklijn, snor, sik, bakkebaarden en meer, voor gepolijste randen en strakke lijnen.

Kleine baardkam voor korte baarden