Hoofddoek: schadelijk of bevordelijk voor het haar?

Een hoofddoek, haarband of petje is, in principe, niet schadelijk voor het haar. Dergelijke gebruiksvoorwerpen die te strak om het hoofd zitten, uit meerdere lagen bestaat of synthetisch materiaal bevat, kunnen het haar echter wel laten afbreken. Welke hoofddoeken zijn het meest geschikt voor veelvuldig gebruik?

Ga goed voorbereid op stap

Een hoofddoek zorgt ervoor dat het haar minder wordt blootgesteld aan schadelijke invloeden als wind, lucht, regen en vormen van vervuiling, zoals smog. Ook dragen personen met hoofdbedekking over het algemeen minder producten waar niet de juiste ingrediënten en stoffen in zitten. In die zin kan een hoofddoek inderdaad weinig kwaad.

Het is echter aan te raden om geen hoofddoeken met synthetische stof of een doek met meerdere lagen te dragen. Dit ademt namelijk niet, waardoor de huid verstikt raakt. Meerdere stoffen kunnen ook langs elkaar schuren, waardoor het haar sneller beschadigd raakt. Met natuurlijke stoffen, zoals zijde, katoen en bamboe, doe je jezelf het meeste plezier.

Om beschadiging te voorkomen, kun je je haar het best variërend onder je hoofddoek dragen. Dat wil zeggen: niet steeds op dezelfde plek, maar de ene keer een lage en de andere keer een hoge of schuine knot. Wissel af van links naar rechts of midden. Draag je hoofddoek daaromheen niet te strak!

Vitaminen

Voorkeur voor een hoofddoek of niet, het haar helemaal nooit het zonlicht laten raken is uiteraard ook niet verstandig. Vitamine D, afkomstig uit zonlicht, helpt het haar groeien. Daarnaast komen veel groei stimulerende taken van binnenuit. De Foligain Haargroei Supplementen helpen hierbij. Met name als je te kampen hebt met dunner wordend haar. Het middel bestaat uit een combinatie van DHT-blockers, natuurlijke mineralen en vitamines en andere bestanddelen die de groei van dikker, voller en gezonder uitziend haar stimuleren.

  • Foligain bereikt de haarfollikel door de bloedbaan
  • Foligain bevordert de groei van dik, gezond uitziend haar
  • Foligain biedt de haarzakjes de juiste voedingsstoffen om te groeien

Er bestaan ook speciale supplementen voor Grijs haar: het Foligain Anti-Grijs Supplement. Een revolutionair alternatief voor haarverf. Het werkt van binnenuit om je natuurlijke haarkleur binnen een aantal maanden gebruik weer terug te brengen.

  • Bevat Katalase. Er wordt gedacht dat de afwezigheid van katalase de kettingreactie begint die resulteert in grijs haar.
  • Ondersteunt het vermogen van het lichaam om melaninepigment te produceren.

Werkt om slapende of bijna dode pigmentcellen door het lichaam te reactiveren om grijs haar weer terug te brengen naar de oorspronkelijke haarkleur.

Moederdag

Vergeet trouwens niet: het is bijna moederdag! Verras haar bijvoorbeeld eens met een Spa of Iceland Wellness Set, bestaande uit badzout, handcrème en een geurkaars. Nu tijdelijk van € 74,00 voor slechts € 49,95. Of de Spa of Iceland Relax Set, bestaande uit een geurkaars en diffuser. Nu tijdelijk van € 55,00 voor maar € 45,00. Voor beide sets, tegen 33% korting, betaal je gedurende deze actie eveneens geen verzendkosten.