Lekker weer? Langer haar!

Na regen komt zonneschijn, en… langer haar. Wie zijn of haar kapsel graag lang wilt laten groeien, doet er goed aan om in de lente en zomer veel de buitenlucht op te zoeken. Zonnestralen laten je haar namelijk sneller groeien. Hoe zit dat precies en kleven er ook risico’s aan?

Geniet, maar met mate

Wie in de herfst of zomer besluit voor een lang kapsel te gaan, maakt ene beduidend tragere start dan mensen die hier in de lente of zomer mee beginnen. Stijgen de temperaturen, dan groeit je haar sneller.

Wanneer het veelvuldig wordt blootgesteld aan zonlicht, ontvangt het meer vitamine D, welke zich in datzelfde zonlicht bevindt. Dat stofje zorgt er uiteindelijk voor dat je hoofdhaar en nagels -die uit hetzelfde materiaal zijn gemaakt- soms tot wel twee keer sneller een sprintje trekken dan in de donkere maanden van het jaar.

Van gemiddeld, 35 millimeter per dag in de winter, tot soms wel zo’n 70 millimeter in de zomer. Daarnaast helpt ook Vitamine B het haar groeien. Dit zit in producten als noten, avocado’s en bananen.

Pas op, er zijn risico's...

Voor niets gaat de zon op, dus ook aan dit voordeel kleven een aantal nadelen als je er te veel gebruik van maakt. Zon voor je haar is goed, maar een overdaad kan juist weer een averechts effect hebben.

Wanneer je haar te heet wordt, kan het verbranden. De beschermende laag van het raar kan beschadigd raken, waardoor het er breekbaar, dof en broos uit kan komen te zien. Met name gebleekt en/of gekleurd haar is hier gevoelig voor.

Geniet dus met mate en houd goed in de gaten wanneer het tijd is om weer naar binnen te gaan of een hoed, bandana of pet op te zetten tegen de, bij langdurige blootstelling, schadelijke uv-stralen. Lees hier meer over gezonde haargroei.

Verzorging het hele jaar door

Om je haar het hele jaar te verzorgen zijn producten nodig die het haar voeden, verstevigen en bijdraagt aan dikker, voller en gezonder uitziend haar.

Foligain Verjongende Biotine Shampoo is een lichtgewicht, kalmerende formule die is ontworpen om het haar te hydrateren en te verzorgen, terwijl de hoofdhuid wordt verfrist en een glanzender, voller uiterlijk wordt ondersteund. Daarnaast is het geschikt voor alle haartypes, ook voor mensen die onverhoopt toch te lang in de zon hebben gelegen.

Het is aan te raden de shampoo, na gebruik, aan te vullen met de Foligain Verjongende Biotine Conditioner. Breng deze na het wassen van het haar in een kleine hoeveelheid aan, masseer gedurende 60 seconden in het haar en de hoofdhuid en spoel ten slotte grondig. Voor optimale resultaten herhaal je dit proces meerdere keren per week.

Extra aanvulling

Het Foligain Snel Oplossend Biotine Supplement biedt extra ondersteuning, naast de dagelijkse verzorging van het haar. Het ondersteunt het uiterlijk van gezonder uitziend haar, huid en nagels van binnenuit. Elke tablet is een uitstekende bron van biotine, een vitamine B die met je lichaam werkt om het algehele welzijn van niet alleen je lokken, maar ook je huid en nagels te ondersteunen.