De coolste (lange) kapsels van dit najaar

Of je nu op zoek bent naar de beste kapsels voor vrouwen met lang haar of simpelweg nieuwsgierig bent naar de opkomst van de meest populaire haardracht van het moment, wij praten je van A tot Z bij. Pak die lekkere kop thee erbij en scrollen maar.

Wees goed voorbereid

Wil je opvallen met je lange lokken, dan kun je, behalve het goed te verzorgen, zo nu en dan ook eens voor afwisseling zorgen. ‘Wat mooi. Naar de kapper geweest’, of ‘Dat staat je werkelijk fantastisch’, horen we natuurlijk allemaal graag, nietwaar? Weet je niet waar je moet beginnen of wat het best bij je past? Wij geven je drie geweldige opties!

Lang en strak

Te laat voor de kapsalon en op het punt om naar dat leuke feestje te vertrekken? Kies dan voor de lange, strakke look, nadat je het eerst goed gewassen en gedroogd hebt. Deze look is met gezond haar gemakkelijk te creëren met een stijltang. Een krultang kan ook, maar dan is enige handigheid wel vereist.

Het geheim om de lengte er gezond en allesbehalve slordig uit te laten zien, is door je kapper voorafgaand aan het stylen steeds te vragen een stompe snit aan de onderkant te maken met nauwelijks lange lagen. Vergeet niet het toevoegen van een haarserum wanneer je net uit de douche komt en je haar nog nat is. Op die manier kan het vocht worden vastgehouden en het haar glad. Pluizig haar wordt daarmee (voor een groot deel) voorkomen.

Lang en strak voor lang haar

Simpele golven

Moeiteloos ogend en vallend haar met speelse golven begint met een goedgemaakte snit. Het is van cruciaal belang dat je kapper hiervoor de juiste basis legt voor haar dat niet teveel styling nodig heeft. Lagen dienen van je oor naar voren gelijkmatig en even zwaar te zijn. Laat daarom in lagen ‘snijden’, waardoor je haar op sommige plekken kan ‘rusten’ of ‘ zitten’. Een belangrijk punt wanneer je het laat drogen. Als je stompe lagen hebt, droogt je haar vanzelf en ziet het er volumineus uit.

Of je nu overmatig krullend of juist golvend haar hebt, je kunt je het best op deze look voorbereiden door een goede conditioner te gebruiken. Verdeel het terwijl je haar nat is. Wanneer het voldoende is ingetrokken, kun je je haar een paar zachte draaiingen geven om de losse, moeiteloze golf het juiste zetje te geven.

Simpele golven voor (half) lang haar

Gordijn pony

Wil je niet teveel moeite doen voor je pony, kies dan voor de gordijn-variant. Deze is super onderhoudsarm en dus gemakkelijk te creëren. De Gordijn pony zijn veelzijdig, aangezien ze lang genoeg zijn om uit te groeien of terug te pinnen wanneer als je dat wilt. Ze kunnen echter ook in een kortere look worden geknipt. Wil je vrijblijvend zijn en besparen op kapperskosten, dan is dit een match voor jou!

Het fijne van dit type pony, is dat het met allerlei soorten texturen werkt. Ongeacht je haartype, kun je de juiste vorm krijgen door de randen langer te houden dan het midden en de uiteinden zacht, beginnend in het midden van de pupillen, langzaam over te laten gaan naar de kaaklijn. Wist je trouwens dat je haar in de zomermaanden sneller groeit dan wanneer er sneeuw op de daken ligt? Krijg je op termijn toch last van dunner wordend haar, gebruik dan eens onze shampoo, conditioner en lotion die deze problemen bij de wortel aanpakken.

Gordijn pony voor (half) lang haar