5 tips om je zelfvertrouwen terug te winnen

Als die felle TL lampen in het pashokje je nog niet onzeker genoeg maken, dan zorgt die ene scherpe opmerking van je collega of dat plekje op je gezicht er wel voor dat je minder met de borst vooruit loopt. We worden echter allemaal geboren met honderd procent zelfvertrouwen, dat kan afnemen wanneer je in een lastige situatie terecht komt. Aan de hand van deze 5 tips win je dat glorieuze gevoel weer terug! Van lichaamstaal tot een haargroeimiddel.

Creëer je eigen High Power

1. Accepteer een complimentje

Dankjewel zeggen lijkt zo simpel, maar de Nederlander heeft bij uitstek patent op het (onbewust) ontkrachten van een complimentje. ‘Leuke broek? Ach, het was een koopje.’ Of wat dacht je van: ‘Flitsende zonnebril? Ik moet wel vanwege m’n gevoelige ogen.’ Het is geen crime om lovende woorden schaamteloos in ontvangst te nemen. Ze worden immers niet voor niets uitgedeeld. Bedank je gesprekspartner en merk dat het je zelfvertrouwen vergroot. Anderen zien wat jezelf ook al dacht op te merken: je mag er zijn! Zit er onverhoopt toch een cynische opmerking tussen, dan hoor je dat vanzelf wel aan de intonatie.

2. Plaats niemand op een voetstuk

Iemand bewonderen? Prima! Respect hebben voor andermans kunnen? Geen probleem! Het wil echter niet zeggen dat die bekende actrice of talentvolle sportman meer of minder waard is dan jij. Zie zo’n voorbeeld als inspirator of motivator, maar plaats hem of haar niet op een voetstuk. Bedenk je altijd dat die geweldige kunstschilder misschien weer een stuk slechter is in dansen, wat dan weer jouw specialiteit is. Andersom zou hij juist weer veel bewondering kunnen hebben voor jouw kunsten.

3. Leer van je ervaringen

Iedereen maakt fouten, niemand uitgezonderd. Echter, door vallen en opstaan wordt men wijzer. Accepteer daarom tegenslagen en neem het mee om het de keer erop beter te doen en zelfvertrouwen op te bouwen. Je krijgt het immers niet cadeau. Bedenk je dat elke man of vrouw waar je tegenop kijkt dezelfde weg heeft moeten afleggen om te komen waar hij of zij is. Waarom zou jij dat dan niet kunnen?

4. Lichaamstaal

De Harvard University heeft onderzoek gedaan naar verschillende manieren van lichaamstaal door zogenaamde ‘high power’ versus ‘low power’ poses van elkaar te onderscheiden. De eerste zorgde bij het testpanel voor een positieve hormoonverandering, de ander juist voor een rem daarop. Zorg daarom in je uitstraling naar buiten toe voor een open houding. Sta niet in elkaar gedoken maar rechtop, schouders naar achteren en de handen in de zij of langs het lichaam. Sla je zo over elkaar dan kunnen anderen dat onbewust interpreteren als ‘niet ontvankelijk voor een gesprek of kritieken’. Ook is het belangrijk om uit te vogelen voor welk publiek je staat. Is het een familielid of goede vriend of vriendin? Sta je voor een groep resultaatgerichte zakenmensen met weinig geduld of moet je onzekere klanten geruststellen en je boodschap stapsgewijs uitleggen? Wanneer je je doelgroep helder hebt, kun je je plan van aanpak daarop aanpassen.

5. Krachtig uiterlijk

Weleens van een eerste indruk gehoord? Mensen maken deze vaak al in de eerste milliseconde van een ontmoeting. Zowel jijzelf als de persoon tegenover je kunnen dan maar beter zelfverzekerd de kamer binnenstappen, nietwaar? Zaken waar je je onzeker door kunt voelen zijn bijvoorbeeld een slechte huid, verkleurde tanden of haarverlies. Weet dat je niet de enige bent die met deze problemen kampt, dus schaam je niet om bijvoorbeeld een gezichtsmasker, bleeksetje of haarmiddel aan te schaffen. Met uiterlijke verzorging is niet mis! Voor het tegengaan van kaalheid –het meest zichtbare probleem- bestaan zelfs tal van shampoos, lotions en groeisupplementen. De producten van Foligain zijn daar een goed voorbeeld van, beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen en wetenschappelijk getest. Uit deze onderzoeken blijkt dat het gebruik haargroei stimuleert en doffe punten er weer gezond uit laat zien. De badkamerproducten en supplementen pakken de oorzaak aan en voorzien haarzakjes van voedingsstoffen die nodig zijn voor langer en steviger haar. Het verdikt, voedt en revitaliseert haar van binnen naar buiten met behulp van o.a. foliumzuur, taurine, jodium, zink en vitamine B6. Ook maakt het gebruik van natuurlijke ingrediënten als Ginko Biloba Blad Extract (voor een betere bloeddoorstroming), Saw Palmetto Bes Extract (vermindering van opname schadelijke stof DHT) en Brandnetel Blad Extract (herstel van gezond en schoon haar). Meer haartips? Check dit handige zestal.

Tot 25% KORTING!

Wat verwacht jij dit jaar in je schoen voor Sinterklaas? En welk cadeautje mag absoluut niet ontbreken onder de kerstboom? Een sterk haarproduct, een verzorgende gezichtscrème of simpelweg een extra voorraadje scheerspullen voor manlief? Uit onderzoek blijkt dat verzorgingsproducten of een lekkere parfum of aftershave het vaak goed doen. Wie wil er immers niet fris en fruitig rondlopen?

In het kader van Black Friday geven we je daarom van maandag 23 t/m zondag 29 november fikse kortingen. Koop je voor 25 euro of meer, dan krijg je 10% KORTING (code: FRIDAY10), Koop je voor 60 euro of meer, dan krijg je 15% KORTING (code: FRIDAY15), Koop je voor 100 euro of meer, dan krijg je 25% KORTING (code: FRIDAY25). Als dat geen lach op de gezichten van je familie en vrienden brengt! Deze actie is ook van toepassing op de producten van Aboutourbrands, Toppik en Viviscal. Hierbij kan dezelfde kortingscode worden gebruikt.