Wat is jouw grootste angst?

Spring je al op een krukje bij het zien van een muis of ben je de rust zelve en voor de duvel niet bang? Volgende week is het weer Halloween en mag je je beste vriend of vriendin, buurman of familielid de stuipen op het lijf jagen. Wat zijn de meest voorkomende fobieën? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Angst voor kaal of grijs haar

Brontofobie

In het Grieks staat het woord ‘bronte’ voor donder, waardoor het de perfecte naamgever is voor Brontofobie. Raak jij ook volledig in paniek wanneer donkere wolken zich samenpakken en het binnen de kortste keren dondert en bliksemt? Grote kans dat je dan last hebt van dit vervelende verschijnsel. Personen die hier mee te maken hebben zullen geen weerbericht overslaan en nemen soms overdreven veel voorzorgsmaatregelen om die zware donderbui heelhuids te doorstaan.

Emotofobie

Emotofobie kan zich op verschillende manieren manifesteren en komt, opmerkelijk genoeg, voor 90% bij vrouwen voor. Het heeft te maken met grote, open ruimtes en drukbezochte plekken. In de volksmond wordt het ook wel straat- of pleinvrees genoemd. Een andere variant van deze fobie is een extreme vorm van smetvrees. De aanblik van stof of schimmel doet mensen dan gruwelen en reizen met het openbaar vervoer, waar zowel mensen als viezigheid kunnen samenkomen, is al helemaal een nachtmerrie.

Acrofobie

Iemand die kampt met acrofobie heeft angst voor diepten en is continu bang om te vallen. Hoewel iedereen op grote hoogte wel een bepaalde mate van angst voelt, kan deze bij Acrofobie extreme vormen aannemen. Vaak ontstaat deze angst, ook wel hoogtevrees genoemd, als gevolg van overbelasting zoals een burn-out. Ook hierbij kan therapie, of simpelweg toch maar het maken van die enge parachutesprong, helpen de fobie te overwinnen.

Necrofobie

Veelvoorkomend is Necrofobie, oftewel angst voor de dood. De aanblik van de aangereden huisdier of alleen al de gedachte aan je eigen dood doet je rillen en transpireren. De fobie komt vaak voort uit een nare gebeurtenis waarbij je afscheid hebt moeten nemen van iets of iemand waar je veel van hield. Doormiddel van therapie is hier gemakkelijker mee om te gaan.

Claustrofobie

Claustrofobie stamt af van het Latijnse werkwoord ‘claudere’. Dit betekent sluiten. Mensen die hier last van onderwinden zijn overdreven bang om in een afgesloten ruimte terecht te komen. Ook plekken die moeilijk te verlaten zijn, zoals liften, treinen en vliegtuigen, laten ze liever links liggen. Merk je dat je bij elk bezoek aan een nieuw gebouw direct alle (nood)uitgangen checkt? Misschien hoor je dan wel onder dit kopje thuis.

Arachnofobie

Van alle fobieën komt de angst voor spinnen het meest voor. De helft van de Nederlandse vrouwen en 10% van de mannen lijdt aan spinnenangst. En dan te bedenken dat de meeste van deze kleine beestjes totaal ongevaarlijk zijn. Om Arachnofobie te bestrijden wordt therapie toegepast. Een directe confrontatie met de spin maakt onderdeel uit van de sessies.

Hypertrichofobie

Mensen met Hypertrichofobie zijn bang voor haar. Sommigen kunnen de aanblik of het gevoel van haren niet verdagen, terwijl anderen er juist prima mee kunnen leven maar wel gruwelen van grijs en dunner wordend haar. Zij moeten er niet aan denken om met minder dan een volle, donkere haardos de straat op te gaan. Manieren om dit laatste tegen te gaan is het gebruik van Foligain haargroei supplementen die, door de bloedbaan, de haarfollikel bereikt en de groei en dikte van het haar weet te bevorderen.

De Foligain anti-Grijs pillen pakken juist het kleurverlies aan door slapende of bijna dode pigmentcellen door het lichaam te reactiveren. Na 4 tot 9 maanden tonen deze vanzelf de oorspronkelijke haarkleur, alsof het nooit is weggeweest.

10% KORTING!

Van zaterdag op zondag gaat de wintertijd weer in. Om drie uur ’s nachts, wordt de klok weer een uur achteruit gezet. Goed nieuws, want je hebt zondag dan een uur extra de tijd om een van de geweldige verzorgingsproducten van Foligain te kopen.

We helpen je hier natuurlijk graag mee een geven je daarom dit hele weekend: 10% KORTING OP ALLE ARTIKELEN. Gebruik hiervoor de speciale kortingscode: WINTER. Deze actie is ook van toepassing op de producten van onze zuster webshops Viviscal, Toppik en AboutOurBrands. Hierbij kan dezelfde kortingscode worden gebruikt.